Dit moet je gewoon even lezen


Het woord 'cultuur' heeft een brede betekenis. Voor sommigen zijn het oude schilderijen in een museum. Voor anderen is het line dancen op zaterdag, of vioolles voor je dochter. Cultuur verbindt ons, geeft ons een creatieve uitlaatklep en het houdt ons letterlijk van de straat. Het voldoet aan een diepe behoefte om te laten zien wie we zijn en onze identiteit te bevestigen.

 

Zeker in tijden dat het economisch wat stroever gaat, hebben we met z'n allen al gauw de neiging om cultuur opzij te schuiven als een luxe. Waarom zouden we daar geld aan uitgeven als er al niet genoeg geld is voor gezondheidszorg en voor scholen?

 

Laten we het omdraaien: wat zou er gebeuren als je niet meer naar muziek kunt luisteren, omdat het gewoonweg niet meer bestaat? Nooit meer naar de film, geen knutsels van je kinderen, geen koningsdag of popconcert. Geen tattoos, geen bieb, geen rockscene, geen carnaval. We zetten het mes in de oude meesters, we doeken de bluesfestivals op en salsa dansen wordt verboden. 

 

We kunnen niet zonder onze Nederlandse cultuur: veelzijdig, uitgesproken, vrolijk, spannend, hoogstaand, kleurrijk en divers.

 

Iedere professional van de Creatie Krachtcentrale is zich diep bewust van de waarde van cultuur in onze samenleving. En wij willen die cultuur op alle niveaus en voor iedereen waarborgen, samen met de hele kunst- en cultuurscene, overheden, beslissers en bedrijfsleven. En met jullie en met jou.

 

En hoe willen we dat doen? Door creatieve plannen te maken en die ook uit te voeren. Door niet te jammeren dat er toch geen geld voor is, maar gewoon actief op zoek te gaan. Door mooie producties te organiseren, mensen de kans te geven om mee te doen, te leren en plezier te maken. Door de juiste mensen met elkaar te verbinden, op de hoogte te houden en organisaties te ondersteunen in hun streven.