De Projectbegeleider


 

We hebben veel ervaring in het begeleiden van grote projecten, evenementen of manifestaties. Wij knipperen niet met onze ogen voor duizend mensen meer of minder! Maar we weten ook hoe we kleine projecten intimiteit en een uniek karakter kunnen geven.

 

Het geheim van ons succes is dat we twee dingen combineren: expertise en enthousiasme. Aan de ene kant houden we van korte lijnen, duidelijke afpraken en verantwoordelijkheden. Maar het werkt niet zonder passie, betrokkenheid en positieve input. Er mag best gelachen worden...

 

Is er een idee, maar is het erg complex of is er speciale kennis voor nodig? Wij hebben het netwerk, kennen de specialisten en hebben de kennis om het project te organiseren en uit te voeren.


Lingehavenconcerten

 

Een uniek stukje Nederland dat ooit op de zee veroverd werd, vormt een symbool van de strijd tegen het water. Het is een uniek erfgoed en monument van internationale waarde dat cultuur en erfgoed combineert. 

 

De initiatiefnemers hebben samen met alle stakeholders een totaalconcept voor de toekomst bedacht met een drijvend podium op het water. Er is voor gekozen om het erfgoed, naast het benadrukken van de historische waarde en educatieve taak, ook  een actieve rol te laten spelen en zo bij te dragen aan de diversiteit van het Gorinchemse culturele landschap. De Creatie Krachtcentrale heeft met veel plezier dit festival ontwikkeld en begeleidt de initiatiefnemers in de realisatie en programmering.


Flaneren op het dorpsplein

Een middelbare school in een kleine gemeente bestaat 75 jaar. Door alle inspanningen is er een aanzienlijk budget beschikbaar voor een evenement. Maar de gemeenschap weet eigenlijk niet hoe het aan te pakken. Waar begin je? Wat ga je doen? Wie doet wat?

 

Het dorp heeft een uniek karakter en trekt jaarlijks veel bezoekers. De CKC bekijkt daarom of er iets in een groter verband kan worden georganiseerd. Het oude plein in het midden van het dorp wordt het toneel van een steampunkfestival. Er wordt een gedetailleerd plan ontwikkeld samen met leerlingen, VVV en de lokale overheid.

 

Vervolgens wordt de organisatie in de steigers gezet, vergunningen aangevraagd, aanvullende budgetten gegenereeerd en uitnodigingen verstuurd naar allerlei groepen en clubs in de scene. Er wordt toeristische informatie verspreid en op de dag zelf komt zelfs de landelijk omroep een kijkje nemen. Alle details zijn worden geregeld, van EHBO tot beveiliging, tot het bijhouden van website en sociale media, het opruimen en schoonmaken na afloop.

 

Het festival is voor herhaling vatbaar. Niet alleen door het grote succes, maar ook omdat de organisatie zo grondig is opgezet en dus als een blauwdruk kan functioneren voor de volgende keer.