De Organisatiementor


Elke organisatie heeft een soort bioritme. Er zijn tijden dat alles soepel verloopt en op z'n plaats valt. Maar er zijn ook periodes die meer onrust brengen: veranderingen in de organisatie, processen die aanpassing vereisen, een verschil van inzicht dat helderheid behoeft of een algemene herstructurering van taken. 

 

Soms ontstaan er een situatie die getoetst moeten worden of een problematiek die een bredere aanpak vereist. Dat kunnen kwesties zijn op bestuurlijk gebied, organisatorische of financiële zaken. Een organisatie in transitie kan behoefte hebben aan extra ondersteuning in de operationele hoek.  

 

Wij hebben veel kennis en ervaring in huis op het gebied van organisatie, HRM en structurering. Je zou kunnen zeggen dat we alles weten van wat er ‘op het podium’ in brede zin gebeurt, maar we weten minstens evenveel over wat er achter de schermen allemaal nodig is om een organisatie gezond te houden en goed te laten draaien.

Een voorbeeld: 


‘Oeps!’ zegt het naaktmodel.

Een kunstcollectief, een dansgroep en een opnamestudio delen een gebouw in de binnenstad dat dringend opgeknapt moet worden. Daarnaast is er vaak onduidelijkheid over het gebruik van de verschillende ruimtes. De dansgroep oefent flamengo als er opnames zijn van een strijkkwartet en de naaktmodellen worden gestoord door de kinderen van de pottenbakkersklas.

 

Het is onduidelijk wie verantwoordelijk is voor welke taken: het innen van de huur, het beheer van de sleutels, het contact met de verhuurder. Zijn de grafici zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van de chemicaliën die ze gebruiken? Wie schuurt de splinters uit de vloer van de dansgroep? En hoe wordt er bepaald wie de laatste leegstaande studio mag huren?

 

De Creatie Krachtcentrale weet hoe je dit organiseert, wie op papier de leiding heeft en hoe je het geheel soepel laat functioneren. We weten over wettelijke rechten en plichten, over hoe je zo’n initiatief rendabel maakt –en houdt!- en hoe je omgaat met conflicten. We zitten samen met de organisatie aan tafel en gidsen hen door alle knelpunten heen.

 

Meer weten?