De Kennisdeler


 

De Creatie Krachtcentrale heeft een omvangrijk kennisnetwerk met sleutelfiguren op het gebied van management en organisatie, educatie, bedrijfsleven en overheid. Eén telefoontje kan deuren openen, inzicht geven of een proces in gang zetten. Als je buiten de platgetreden paden denkt, net even wat langer doorvraagt of ongewone combinaties maakt, brengt dat vaak onverwachte mogelijkheden. Wij werken nauw samen met denkers, doeners en beslissers, die Nederland cultureel laten floreren, ondanks een terugtrekkende overheid. 

 

Afstoffen en opnieuw beginnen.

Een gerenommeerd museum in het midden van Nederland staat aan de vooravond van een omvangrijke reorganisatie om financiële redenen. Niet alleen zal er gesneden moeten worden in het bestand van werknemers, maar ook zal het aanbod van tentoonstellingen drastisch bijgesteld moeten worden. Er gaat specifieke expertise en kennis verloren. Hoe gaat zoiets in z’n werk? Zijn er voorbeelden te vinden van exercities zoals deze?

 

Wij laten precies zien wat er allemaal gaat gebeuren en brengen het hele proces en de consequenties helder in kaart. Het is even slikken, maar nu weet iedereen wel precies waar ze aan toe zijn. Er ontstaat een interessante discussie, want het gaat niet alleen maar over geld, maar over de essentiële waarde van het museum als beheerder van cultureel erfgoed en als educator. 

 

Dan gaan we kijken wat de nieuwe opties zijn. Er worden alternatieven voor de organisatiestructuur aangedragen. Besloten wordt om een meer onafhankelijke koers te gaan varen en we praten ineens over marktbenadering in plaats van over subsidies. Ook wordt een andere opzet van educatieve projecten onderzocht. Hoe kunnen we technologie inzetten om de vaste collectie virtueel toegankelijk te maken?

 

We kijken naar samenwerking met andere musea en met het bedrijfsleven. We spreken contacten aan over het opzetten van een relevant onderzoeksproject. Misschien dat een andere locatie nieuwe mogelijkheden biedt? De toekomst ziet er ineens een stuk rooskleuriger uit.