De Fondsenvinder

 

Je komt niet ver met de instelling dat ‘er toch geen geld is’ als je een goed idee hebt. Er zijn talloze mogelijkheden om projecten te financieren en rendabel te maken. Hier weten we hoe we anders kunnen denken en nieuwe verindingen kunnen leggen. Door combinaties te maken waar je in de eerste instantie niet aan zou denken, creeëren we nieuwe mogelijkheden. Enthousiasme, integriteit en doorzettingsvermogen ontmoeten meestal positieve reacties en het zet mensen aan het denken. Wij hebben het netwerk, leggen de connecties en zorgen er gewoon voor dat al die geweldige initiatieven van de grond komen.

Een voorbeeld: 

 

 

Samenwerken aan iets moois.

 

De Creatie Krachtcentrale wordt benaderd door de erfgenamen van een klein landgoed op het rand van verval, dat al eeuwenlang in bezit is van dezelfde familie. Ze zijn op zoek naar passende, culturele invulling voor het leegstaande koetshuis. Naast hun grote belangstelling voor kunst en muziek, is de familie actief betrokken bij het onderzoek naar autisme: drie van de jongste telgen hebben het stempeltje ASS.

 

Van het een komt het ander en er ontstaat een ambitieus plan: het opzetten van een creatief centrum in het oude koetshuis, speciaal gericht op autische kinderen. De ruimte kan worden gebruikt voor muziek, beweging, expressie en atelier activiteiten zoals tekenen, werken met klei, textiel en papier onder professionele begeleiding, maar ook voor onderzoek en therapie. Het nieuwe creatieve centrum wordt ondersteund door een onderzoeksgroep van de universiteit en diverse alternatieve belangenorganisaties.  

 

Er wordt een bouwkundig onderzoek gedaan naar de staat van het koetshuis en de CKC laat een gedegen haalbaarheidsstudie doen. Door de brede aanpak in de propositie, blijkt het haalbaar om financiering rond te krijgen. Er worden private investeerders en krachtige partners gevonden. Het centrum kan een gezonde financiele start maken, dankzij een ongewone combinatie van mogelijkheden.

 

Meer weten? Neem contact met ons op.